ŘÍZKOVÁNÍ 17.-19. 2.


Schnitzel, šnicl, řízek, kuřízek, vídeňák, obrácený, smažák... Nejen různé názvy, ale i zkráceniny těch nejoblíbenějších řízků najdeme v naší české kuchyni.

Popularitu řízku známe ovšem díky maršálku Radeckému, českému vojevůdci ve službách rakouského císaře, právě on přinesl "schnitzel" z Milána do Vídně

a odtud se rozšířil do celé Evropy.

Historie řízku sahá až do 10. a 11. století, ale to by bylo na dlouhé povídání. Pojďte si raději dopřát řízek samotný, který je váš nejoblíbenější?

Nebo ochutnáte všechny? Na Slováckém dvoře "řízkujeme" celý víkend od pátku do neděle (17.-19. 2.)

Rezervujte si svůj stůl na T: +420 734 567 001


▼ Představujeme vám celé řízkové menu ▼


Kuřecí řízek v cornflakes 130 Kč

Vepřový řízek s česnekem 155 Kč

Hovězí řízek 195 Kč

Vídeňák - telecí řízek 195 Kč

Obrácený vepřový řízek 150 Kč

Řízečky z vepřové panenky (4-5 ks) 160 Kč

Smažený sýr 130 Kč


PŘÍLOHY

Bramborová kaše 55 Kč

Šťouchané brambory 55 Kč

Bramborový salát 55 Kč

Vídeňský salát 55 Kč

Coleslaw 55 Kč

Hranolky 55 Kč


OMÁČKY

Chilli dresink 15 Kč

Česneková majonéza 15 Kč

Naše tatarka 15 Kč

Kečup 15 Kč


DEZERT 

Čokoládové lanýže 120 Kč